joi, 14 martie 2013

restaurare mobilier - prezentare si portofoliu de lucrari



Cine suntem noi?

      Noi suntem o familie cu traditie in domeniul prelucrarii lemnului, restauratorul, Gherga Traian avand numai el aproape 50 de ani de experienta in domeniul mobilei de arta.
       Meseria si pasiunea merg mai departe prin mine, fiul restauratorului, Delian,  inginer de industria lemnului si pasionat de intarsie si finisare cu shellac luciu oglinda (french polish).
      Vrem sa ducem mai departe traditia, mestesugul restaurarii si realizarii mobilierului de arta, acea parte uitata a meseriei de tamplari de arta ( franceza – Ebenist), oameni din vechime care realizau mobilierul furniruit, intarsiat si sculptat folosind unelte manuale, materiale ecologice (clei de oase, shellac, ceara de albine)  si o indemanare dobandita in timp, cu multa truda, sudoare, pasiune.






Ce facem noi?

Restaurare mobilier – piesele se desfac, se trateaza de carii, se decapeaza de finisajul vechi, se repara structura si se incleie si completeaza furnirul desprins sau lipsa.
Se reincleie, dupa ce toate reperele au fost reparate, indreptate unde este cazul, apoi se trece la finisaj – baituire cu anilina pe alcool, si finisarea – luciu oglinda – tehnica traditionala folosita de maestrii ebenisti numita FRENCH POLISH – lustruire manuala shellac.
Ar fi multe de zis privitor la tehnici si metode, voi lasa pozele sa vorbeasca de la sine...








Principii si raportul calitate - pret:

      Respectam principiul autenticitatii, folosirea acelorasi materiale conforme cu originalul, pastrarea patinei - fara a face din asta un motiv ca piesele sa nu fie bine curatate si reparate, si incercam sa redam pieselor o stare foarte buna precum si rezistenta in timp.

      O lucrare bine facuta necesita timp... rabdare si materiale de calitate superioara.
Numarul de ore precum si necesarul de materiale se estimeaza la inceput, reiese un pret foarte apropiat de cel final, seriozitatea fiind oferita clientilor de la bun inceput, fara exceptie.
    Pretul incercam sa-l tinem sub control astfel incat investitia clientului in restaurarea piesei sa aiba loc cu profit si pentru el, si sa fim si noi rasplatiti printr-un client multumit.

Atelier: 

Atelierul nostru se gaseste in Lugoj (60 Km de Timisoara) iar pentru lucrari mari ne deplasam si la fata locului daca este cazul sau preluam piesele la atelier.
Avem o locatie si in Brasov, cand este vorba de o lucrare mai mare.

Ce restauram :
 - garnituri de mobilier vechi – dormitoare, sufragerii





- piese stil  - de la Rococo, Baroc sau Louis XV si Napoleon pana la Biedermeier, Art Nouveau, Art Deco, Thonet












-  Mese deosebite, putem modifica dimensiunile blaturilor, adauga prelungiri realizate de noi de la 0.










- Pian si pianina pe negru sau furniruite, realizam finisaj oglinda in shellac.


















Realizam de asemenea la comanda intarsie din furnir estetic pentru panouri sau pentru mobilier stil, precum si lucrari de wood paneling, proiecte de lambrisare locuinte cu panouri innobilate cu intarsie si sculptura.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu